Zariadenie interiéru by malo byť účelné, praktické, no zároveň aj útulné a príjemné. Domov je predsa priestorom, kde trávime väčšinu dňa a chceme, aby sme sa v ňom cítili dobre. Najlepšie zariadenie interiéru je také, ktoré je nadčasové a teda nikdy nevyjde z módy. Tak ľahko si ho neokukáte a pokiaľ je z kvalitných materiálov, môžete ho využívať niekoľko rokov. V tomto článku vám prinášame tipy na nadčasové zariadenie interiéru v pár jednoduchých krokoch.

Nábytok

Keď sa rozprávame o zariaďovaní interiéru, väčšine z nás zrejme napadne nábytok. Voľba nábytku do vášho interiéru by sa mala predovšetkým uberať ku kvalite a nie ku kvantite. Minimalistické zariaďovanie je nielen nesmierne trendy, ale je príťažlivé aj pre vašu peňaženku. Nábytok by ste mali voliť z odolného dreva, najlepšie vyrobeného z masívu. Pokiaľ siahnete po kúskoch z bežných predajní, zameriavajte sa aj na spracovanie produktov a prezrite si funkčnosť pántov a ostatných súčastí. Výhoda predajní s nábytkom je v tom, že produkt môžete mať rýchlo a môžete si k nemu dokúpiť na jednom mieste všetky náležitosti.

interiér

Veľmi populárny je v súčasnosti biely nábytok, ktorý je priamo symbolom minimalizmu. Biele plochy sú symbolom čistoty a jednoduchosti, čo je pre útulný domov veľmi dôležité. Veľmi obľúbené sú aj kombinácie bielej a dreva. Nábytok by mal tvoriť základ pre vaše pohodlie, teda voľte praktické kúsky, kde budete môcť uskladniť veci a zároveň bude pre vás jeho každodenné používanie pohodlné. Voľba gauča patrí taktiež medzi veľké otázky pri zariaďovaní domova, pretože gauč je často ústredným priestorom nielen pre domácich, ale aj pre návštevy. Investícia do kvalitnej sedačky sa vám niekoľko násobne vráti, veď pohodlie je doma na prvom mieste.

Dekorácie

Výber nadčasových dekorácií je o niečo náročnejší, pretože v tejto oblasti sa trendy menia príliš rýchlo. Napriek tomu nájdete pár kúskov, ktoré nikdy nevyjdú z módy a môžete ich do vášho interiéru zakomponovať akokoľvek. Obľúbené sú praktické dekorácie vo forme diek a vankúšov, ktoré sú pohodlné a dodávajú akémukoľvek priestoru útulnosť. Izbové rastliny prinášajú do priestoru zeleň a symbolizujú život ako taký. Aj keď si vyžadujú dávku starostlivosti, priestor obohatia úplne novou atmosférou. Medzi ďalšie nadčasové dekorácie patria rámiky na fotky, kožušinové koberce, vázy, či lampy.

interiér

Zariadenie interiéru lacnejšie

Ak máte pri zariaďovaní interiéru obmedzený rozpočet alebo len chcete ušetriť, máte viacero možností. Jednou z možností je nákup online, pri ktorom môžete využívať zľavy. Nábytok sa dá veľmi výhodné nakupovať aj na bazároch, prípadne na sociálnych sieťach. Často tam nájdete takmer nepoužívané kúsky za zlomok ceny. Nevýhodou je len, že musíte často za produktami cestovať. Nadčasové zariadenie sa často spája aj s pojmom vintage. Vďaka tomuto konceptu viete tiež rôzne ušetriť, predovšetkým renováciou starých produktov a vytváraním úplne nových originálnych vintage kúskov.