Beauty rutina je v preklade vaša každodenná starostlivosť o pleť. Ideálne je pokiaľ túto svoju rutinu realizujete ráno aj večer, aby ste sa o pleť náležite postarali a dopriali jej potrebné živiny. Beauty rutina by mala byť ovplyvnená predovšetkým typom vašej pleti a vašimi preferenciami. Nie všetko čo nájdete na internete musíte mať. V tomto článku vám prinášame základne tipy na produkty, ktoré by ste mali do svojej rutiny obsiahnuť v akomkoľvek vami preferovanom spôsobe.

Hĺbkové čistenie

Hĺbkové čistenie je dôležité rovnako pre dámy, ktoré sa líčia, ako aj pre tie, ktoré líčenie nepoužívajú. Každý večer by ste si mali dokonalo vyčistiť tvár a dekolt niektorým čistiacim prostriedkom. Prinášame vám aj niekoľko tipov. Pre minimalistické dámy vystačí obyčajné prírodné mydlo, ktorým si zľahka umyjete tvár vlažnou vodou. Na čistenie je však vhodná aj micelárna voda, čistiaci gél, peeling, či čistiaca kefka. Pre dámy, ktoré sa líčia však najprv odporúčame odlíčiť sa šetrným prípravkom, najlepšie s obsahom olejčekov.

maska

Hydratácia

Po vyčistení pleti nasleduje hydratácia, ktorá je opäť dôležitá pre všetky typy pleti a všetky vekové kategórie. Môžete si ju však dopriať v akejkoľvek forme. Minimalistická verzia v tejto kategórií bude patriť olejčekom, ktoré majú v kozmetike široké využitie. Ja obľubujem rakytníkový, ktorý neodolateľne vonia a je na problematickú pleť. Na výber však máte z obrovského sortimentu prírodných olejov vhodných na pleť. Hydratáciu je možné dodať aj prostredníctvom pleťových krémov, dokonca máme rozdelenie na denné a nočné.

Hĺbkovú hydratáciu môžete docieliť aj rôznymi voľnopredajnými maskami na pleť. Hydratácia je veľmi dôležitá, pretože eliminuje množstvo a tvorbu vrások. Pleť vyzerá sviežo a mlado a udržuje si svoju pružnosť. Pre mladšie dámy môže dostatočná hydratácia pomôcť aj s problémami s nadmernou tvorbou kožného mazu. Pre staršie dámy má veľký význam najmä pri už spomínanej tvorbe vrások.

S hydratáciou je veľmi dôležité spomenúť aj masáž tváre, ktorá má veľký vplyv na elimináciu vrások. V súčasnosti je veľmi obľúbeným nástrojom takzvaný face roller, ktorý vám príjemným spôsobom pomôže zapracovať produkt, dodá vám masáž tváre a zároveň napomáha pružnosti vašej pokožky.

face roller

Pravidlá pre beauty rutinu

? Každé ráno a večer si vychutnaj svoju beauty rutinu. Vyhraď si niekoľko minút na aplikáciu tvojich obľúbených produktov a preukáž svojej pleti lásku.

? Staraj sa o svoju pokožku aj zvnútra. Každý deň dodržuj pitný režim, aby bol pleť dostatočne hydratovaná. Vyhýbaj sa mastným a nezdravým jedlám, ktoré podporujú tvorbu kožného mazu a vznik akné.

? Minimálne raz za týždeň si dopraj masku na pleť. Podľa aktuálneho stavu tvojej pleti môžeš zvoliť čistiacu, regeneračnú, či vyživujúcu, aby si pleti dodala extra starostlivosť.

? Ak sa ti na pleti objaví nejaká nedokonalosť snaž sa jej čo najmenej dotýkať. Pokiaľ nemusíš, nemaskuj ju a tým urýchliš jej hojenie a ústup.

? Pred použitím makeupu si pleť chráň použitím podkladovej bázy, ktorá na tvojej pleti vytvorí ochrannú vrstvu. Makeup ti lepšie vydrží a zároveň nezaťažuje pokožku.

? Aspoň párkrát do mesiaca sa snaž pleť nezaťažovať a dovoľ jej deň off. Nenanášaj žiadny makeup, ani zbytočne veľa produktov. Nechaj ju si oddýchnuť a načerpať nové sily na lepšie zajtrajšky.

Aká je vaša beauty rutina? Čo v nej nesmie chýbať? Aké produkty preferujete? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch ?