Chceli by ste si vybudovať lepšie kulinárske zručnosti, no neviete kde začať? Jednoduché tipy na pečenie pre začiatočníkov Vám pomôžu osvojiť základy, vďaka ktorým bude čas strávený v kuchyni zábavou!
Držte sa receptov
Varenie a pečenie je fyzická, aj psychická terapia. Aby ste sa k takémuto „mottu“ naozaj dopracovali, je potrebné si zapamätať si niekoľko vecí. Prvou z nich, je dodržiavanie receptu. Ak sa v ňom píše, aby ste rúru predhriali na 180 stupňov, urobte to. Ak Vás žiada, aby ste múku preosiali, nevydávajte sa inou skratkou.
Dodržiavanie receptov je láskavosť, ktorú urobíte najmä sami sebe! Postupujte podľa jednotlivých krokov, spomenutých v recepte. Recepty na dezerty sú jednoduché a pred zverejnením boli vyskúšané a otestované, takže verte, že ich dodržiavanie má veľký význam. Populárne a chutné recepty tiež môžete získať so zľavou, ak využijete Martinus – zľavové kupóny.
Neimprovizujte s ingredienciami!
Na tento tip nedá dopustiť väčšina uznávaných šéfkuchárov a zaručuje, že pečenie bude plynulý a pohodový proces bez zbytočného stresu. Takýmto spôsobom nemusíte improvizovať so surovinami, ktoré dostatočne nenahradia tie pôvodné v recepte. V horšom prípade môže dôjsť k nepríjemnostiam, pri ktorých sa budete čudovať, prečo napríklad cesto nevykyslo, alebo ako je možné, že koláčiky sa spálili v rúre za menej ako 10 minút. Nákup surovín sa dá zaobstarať aj za nižšiu cenu, s Kaufland – zľavové kupóny.
Investícia do správneho vybavenia
Kvalitné vybavenie nielen, že uľahčí prípravu, ale v konečnom výsledku aj zabezpečí, že koláč pripravíte správne. Pomôcky zo silikónového materiálu zaútočili na svet pečenia a posunuli ho na novú úroveň. Formy na pečenie, plechy, vrecká na zdobenie – je zjavné, že počiatočná investícia do príslušenstva môže byť vyššia. S uplatnením oriondomacepotreby.sk – zľavové kupóny, však máte možnosť za pomôcky ušetriť značné množstvo peňazí.
Ďalšie pomôcky: papier na pečenie
Ak si chcete byť na sto percent istí, aby sa koláč nepripiekol o dno plechu, obráťte sa na papier na pečenie. Existujú aj iné metódy, ako je potieranie plechu olejom a posypanie múkou, ale nič sa nevyrovná starému dobrému papieru na pečenie, vďaka ktorému bude koláč vyzerať pôsobivo.
Naberačka na zmrzlinu
Takáto pomôcka môže vyzerať na prvý pohľad trochu extravagantne. V dnešnom svete cheesecake-ov a iných koláčov, kde sa využívajú drvené keksy, sa však dokonale hodí. Naberačka na zmrzlinu (prípadne na ryžu) zaistí, že keksy budú na plechu rovnomerne rozložené a vaše ruky ostanú čisté. Cez Tescoma – zľava si môžete prejsť ponuku kuchynského príslušenstva a objaviť pomôcky, ktoré by sa Vám k pečeniu ideálne hodili.
Sito na preosievanie
Suché prísady, ako je múka, prášok do pečiva, sóda bikarbóna, soľ, cukor, kakaový prášok a podobne, by ste mali vždy preosiať, aj keď sa to v receptoch nevyžaduje. Vďaka preosiatiu budú prísady nadýchanejšie – ľahšie ich vmiešate do cesta. Preosiatím tiež zabezpečíte, že všetky jednotlivé suché prísady sa spoja a vytvoria jednotnú zmes ešte predtým, ako vymiesite cesto.
Tipy na pečenie: Nevzdávajte sa!
Ide v podstate o najdôležitejšiu radu. Prijmite všetky nedostatky a chyby, ktoré spôsobili, že sa vám pečenie na prvý raz nepodarilo. Buďte si istí, že nabudúce už budete ako pekár len rásť. Chyby nebrzdia váš rast, ale pomáhajú v „rozkvete“. Pochopte skutočnosť, že ak sa niečo nepodarí, nie je na tom nič zlé.
Nekomentované
Nechať komentár