Elektrická kolobežka Vám umožní pohodlne sa premiestniť z bodu A do bodu B bez toho, aby ste vynaložili toľko úsilia ako pri obyčajnej kolobežke, alebo bežnom bicykli. Aj keď suma za elektrickú kolobežku je trochu vyššia, ponúka zábavný spôsob cestovania a doma nezaberie príliš veľa miesta.

Ako fungujú elektrické kolobežky?

Súčasťou stavby všetkých takýchto kolobežiek, je malý elektrický motor, ktorý celý systém poháňa. Je však potrebné ho po čase nabíjať. Časy nabíjania sa líšia od veľkosti motora a aj výrobcu. Aby sa kolobežka aktivovala, je potrebné uviesť ju do pohybu. Akonáhle sa na ňu postavíte a trochu rozhýbete kolesá, poistka sa vypne, motor sa prebudí, a vy si môžete užívať jazdu.

Ak je jazda na Vás príliš rýchla, môžete spomaliť nožnou, alebo ručnou brzdou. Nožná brzda funguje na princípe pritlačenia nohy o blatník zadného kolesa. Ručné brzdy sa samozrejme nachádzajú na riadidlách. Používajú sa rovnako, ako na obyčajnom cestnom bicykli – pritlačíte ich k rúčkam/riadidlám kolobežky. Ak ste začiatočník, pri vyššej rýchlosti radšej využívajte ručné brzdy, aspoň do doby, než sa s nožnou brzdou lepšie zoznámite. Môžete sa zamerať aj na doplnkové športové príslušenstvo, ktoré Vám urobí jazdu pohodlnejšiu a bezpečnejšiu. Takéto športové doplnky môžete zakúpiť aj so zľavou, napríklad cez stránku lacnyjozko.

Aký je dojazd?

Odpoveď na túto otázku závisí od toho, pre aký typ trás sa pri jazde rozhodnete, od veľkosti batérie, či od značky kolobežky. Ak jazdíte na elektrickej kolobežke po rovnom teréne, dojazd bude oveľa dlhší, ako keby ste jazdili po rôznych vyvýšených kopcoch. Pre vyššiu výdrž odporúčame do kvalitnej kolobežky zainvestovať, no nemusí Vás to nutne stáť veľa peňazí. Cez najlacnejsisport zľavový kupón, môžete kúpiť kvalitnú elektrickú kolobežku, za nižšiu cenu.

Výhody e-kolobežiek

Jednou z výhod tohto elektrického zariadenia, je jednorazová investícia a mnohonásobné používanie. Do elektrickej kolobežky nemusíte tankovať, stačí ju pripojiť na špecifickú nabíjačku a počkať niekoľko hodín, kým sa nabije. Rýchlosť týchto kolobežiek sa prispôsobuje skúsenostiam šoféra. Pomalšia jazda môže mať rýchlosť približne 16 kilometrov za hodinu. Skúsení šoféri, alebo začiatočníci s láskou k adrenalínu, môžu jazdiť cca do 50 km/h.

E-kolobežky sú veľmi užitočné, keď sa rýchlo potrebujete niekam dostať, alebo urobiť krátky výlet, napríklad do obchodu s potravinami. Silnou stránkou je aj ich ekologickosť. Nevypúšťajú výpary, sú tiché a ich využívaním sa odčleníte od prispievateľov ku globálnemu otepľovaniu.

Elektrické kolobežky sa v spoločnosti stávajú vyhľadávanými a čoraz viac populárnymi. Rýchlo Vás premiestnia do cieľa a po jazde sa jednoducho poskladajú, aby zaberali minimum priestoru. Keďže dopyt po týchto zariadeniach rastie, je pravdepodobné, že sa v nasledujúcich rokoch stanú cenovo dostupnejšími.