Ranná rutina je pre váš deň veľmi dôležitým základom. Od toho ako prebehne naše ráno sa často odvíja naša nálada počas celého dňa. Práve preto je dobré vytvoriť si akúsi rannú rutinu, ktorá vám pomôže zostať organizovaný od začiatku dňa až po jeho koniec.

Budík

Veľmi dôležitou súčasťou rannej rutiny je zvoliť si dostatok času na všetky aktivity. Každý máme iné nároky na ideálne ráno a aj od toho sa odvíja koľko na to potrebujeme času. Pokiaľ chcete ráno cvičiť, líčiť sa alebo si čítať knihu musíte si vynahradiť viac času ako keď sa len preberiete a idete. Poďme si ale spolu pozrieť na to ako by to asi malo vyzerať.

Základy rannej rutiny

Základom pre vašu rannú rutinu je v pokoji sa prebrať. Nie je nič nepríjemnejšie ako keď sa zobudíte s tým, že meškáte a musíte behať po dome a neviete čo skôr. Dajte si budík dostatočne včas aby ste sa stihli v pokoji prebrať. Na prebratie je najlepšia studená voda, alebo teplá voda s citrónom na lačný žalúdok. Pomôže prebrať vás metabolizmus a dodá vám dávku hydratácie hneď ráno.

Raňajky sú veľmi dôležité a taktiež príjemné, pretože si môžete dopriať. Ráno totiž môžete zjesť aj viac kalorické jedlo, keďže máte celý deň na jeho trávenie. Do rannej rutiny je dobré zakomponovať aj výživové doplnky, najmä pokiaľ cvičíte, alebo dávka vitamínov. Veľmi dobré je tiež do rannej rutiny zakomponovať pitie kolagénu, ktorý má na naše telo blahodarné účinky. Nakupovať ho môžete aj vďaka IncaCollagen zľave.

Ranná rutina je veľmi dobrá aj pokiaľ do nej zaradíte nejaký pohyb, avšak nie všetci sme naprogramovaní na pohyb ráno. Pokiaľ však máte náladu na ranný pohyb môžete si ísť zabehať, zacvičiť, či si dať len jógu doma. Budete sa cítiť nabudení a plní endorfínov hneď na začiatku dňa.

Pokiaľ nemáte veľmi radi pohyb hneď takto ráno môžete si napríklad čítať knihu. Dôležité je však vyhýbať sa všetkým obrazovkám. Je to v dôsledku toho, že od kedy sa zobudíte vnímate všetky podnety. Ak si hneď od rána začnete pozerať sociálne siete, či negatívne správy bude sa to odvíjať na vašej nálade po celý deň.

Ranná rutina by mala byť vytvorená tak, aby bola presne podľa vašich predstáv a aby bola predovšetkým relaxačná. Ráno je úžasnou časťou dňa, ktorá predstavuje tichý štart vášho úspešného dňa. Treba sa však zamerať na tvorbu kvalitnej rutiny, ktorá vám umožní ďalší rast počas pracovného dňa.

ranná rutina

Ranná rutina starostlivosti o pleť

Starostlivosť o pleť je veľmi dôležitou súčasťou rannej rutiny. Kvalitná pleťová kozmetika je základom pre prípravu vašej pleti na celý deň v práci. Pokiaľ sa maľujete predstavuje pevný základ pre správne držanie makeupu. Aj keď sa nelíčite je veľmi dôležité si ráno vyčistiť pleť od nečistôt gélom.

Dôležité je nájsť tú správnu kozmetiku pre vás a vašu pleť. Ráno je dôležité umyť si pleť vodou a vyčistiť čistiacim gélom. Okrem toho, že sa zbavíte nečistôt pleť bude jemná a príjemná na dotyk. Dôležitá je aj dávka hydratácie vo forme hydratačného krému. V lete sa určite hodí aj krém s ochranným faktorom. Taktiež takáto rutina môže na vás pôsobiť príjemne a relaxačne.

Pokiaľ si vytvoríte rannú rutinu podľa vašich predstáv, budete si každé ráno užívať. Práve toto je overený spôsob ako si vytvoriť vzťah aj k skorým nie veľmi príjemným vstávaniam do práce, či školy. Ráno však môže byť veľmi príjemným štartom, ak si viete poriadne užiť.