Pri zariaďovaní domu sa zdá, že zo všetkého máte na výber veľmi veľa. Máte na výber niekoľko farieb, druhov či motívov. Je to tak. Rovnako to platí aj o dverách. Vyberáte si nielen vchodové dvere, ale aj dvere do každej izby, ktorú doma máte. Aj tento výber je dôležitý, pretože častokrát sú to práve dvere, ktoré si návšteva spontánne všimne ako prvé.

Poviete si, že výber dverí nie je dôležitý? Nie je to pravda. Aj dvere vedia veľmi uľahčiť život a spríjemniť ho. Aké interiérové dvere sú vhodné do ktorej miestnosti v dome?

KUCHYŇA

Ak do kuchyne vchádzate z chodby a potrebujete si vybrať dvere, odporúčame vám zvoliť si celodrevené dvere. Dôvod je jednoduchý. V kuchyni sa veľmi často udržiava teplý vzduch, ktorý by vám mohol robiť fľaky na sklenených dverách. Zároveň by na dverách z iného materiálu mohla časom vzniknúť pleseň.

V kuchyni sa častokrát nachádza ešte jedna malá miestnosť, ktorá slúži ako špajza na odkladanie potravín. Ak takúto miestnosť máte, zvoliť môžete skryté dvere, z ktorých bežne vidno len kľučku. Dvere sú v rovnakej farbe ako je stena.

SPÁĽŇA A IZBY

Do spálne a rôznych izieb môžete rovnako zvoliť celodrevené dvere, tu si však môžete dovoliť aj dvere so sklom. Sklo je väčšinou umiestnené v hornej polovici dvier. Sklo si môžete vybrať číre alebo matné. Ak chcete mať v izbách súkromie, odporúčame vám drevené dvere s matným sklom. Vyzerajú veľmi vkusne, sú nenáročné na čistenie a dlho vydržia.

Naopak, v obývačke, ktorá je bežne prepojená s jedálňou, stačia aj celosklenené dvere, ktorých hlavným účelom je oddelenie hluku z jednej miestnosti do druhej. Ak máte plávajúcu podlahu, viete veľmi pekne skombinovať práve ju s dverami. Vytvorí sa tak priechod medzi dvomi časťami domu, a zároveň sa ponechajú jednotlivé miestnosti oddelené.

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com