Obchod Primark je celosvetovo obľúbeným miestom na nákup širokého spektra produktov od oblečenia, cez doplnky až po kozmetiku. Predajne sú obrovské a tak si na jednom mieste môžete vyberať zo širokého spektra produktov. Rovnako sú všetky produkty vo výhodných cenách. Tento obchodný reťazec je pôvodom z Írska, avšak postupne sa začal rozširovať do celého sveta. Pre ostatné spoločnosti predstavuje veľkú konkurenciu, pretože ponúka produkty za nízke ceny a zároveň v modernom prevedení.

Prvý obchod vznikol v roku 1969 v Dubline pod názvom Penneys. Vďaka obrovskému záujmu zákazníkov sa veľmi rýchlo expandoval do Veľkej Británie. Primark v súčasnosti prevádzkuje viac ako 300 predajní, pričom najväčšia časť sa nachádza priamo vo Veľkej Británii. Medzi značky, ktoré tento obchod sprostredkúva patrí napríklad: Earlydays, No secret, Rebel, Denim Co a množstvo ďalších.

Sortiment

Ako sme už spomenuli, sortiment obchodu Primark je nesmierne rozsiahly, vďaka čomu si môžete vyberať zo širokého spektra produktov. Pre ľudí je to ako internetový obchod, ktorý môžete navštíviť osobne. Aj preto sa Primark teší veľkej obľube u širokej verejnosti. A čo všetko môžete v predajniach nájsť?

Spodná bielizeň je základom nášho šatníka a nosíme ju každý deň. Mala by byť pohodlná, no niekedy radi siahame aj po vyzývavejších kúskoch, ktorými radi potešíme našich partnerov, či partnerky. Primark ponúka všetko. Nájdete tu obrovský výber spodného prádla rôznych veľkostí, prevedení, strihov a materiálov. Vyberie si úplne každý a zároveň za spodnú bielizeň nezaplatíte majland.

nakupovanie

Rovnako obrovská je aj sekcia topánok, kde si môžete vyberať predovšetkým skvelé sezónne kúsky. Vyberať si opäť môžete z rôznych druhov topánok, či už na opätku alebo bez.

Ďalšou skvelou sekciou je neuveriteľná ponuka oblečenia. V Primarku dokážete nájsť vždy najnovšie a najtrendovejšie kúsky za skvelé ceny. Dostupné sú kúsky pre mužov, ženy aj deti.

Doplnky a kozmetiku často v predajniach nenájdete a sú na ne vyvinuté špecializované obchody, či drogérie. Primark vo svojich predajniach však ponúka aj sortiment týchto produktov. Na jednom mieste tak môžete nakupovať všetko potrebné a to konkrétne v jednej predajni s obrovskou rozlohou.

Primark na internete

Čo sa týka tejto siete obchodov, bohužiaľ nemôžete nakupovať na internete. Aj keď má Primark vlastné webové stránky, slúžia skôr na prehľad sortimentu nie na nákup. Stránku tiež môžete využívať ako navigáciu k najbližšej predajni, či ako katalóg sortimentu. Nakupovať online teda tento reťazec neumožňuje a musíte na nákup využiť výlučne kamenné predajne. Na Slovensku kamenná predajňa Primarku zatiaľ nie je, no očakáva sa jej otvorenie v roku 2022. Potom sa už aj my budeme môcť tešiť zo vždy nových a pekných kúskov za skvelé ceny.

Poznáte Primark a využívate ho na nákup? Ktoré kúsky sú pre vás najzaujímavejšie ? Tešíte sa na predajňu na Slovensku? Podeľte sa s nami o vaše názory v komentároch!